Welkom bij

Wereldwinkel IJsselstein

Fairtrade op het werk

Wij leveren ook eerlijke koffie en thee aan bedrijven.

Heb je al eens nagedacht over het gebruik van fairtrade koffie en thee op het werk? Door fairtrade producten te gebruiken laat je als onderneming zien dat je staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. De producenten werken onder goede omstandigheden en krijgen een eerlijke prijs betaald. Zij bouwen hierdoor zelf aan hun toekomst.

Maak het verschil door fairtrade producten aan te bieden aan collega's en klanten.

Wereldwinkel IJsselstein heeft voor grootverbruikers een uitgebreid assortiment aan koffie en thee ter beschikking. Ook producten als suiker, koek, snoep en chocolade kunnen door ons worden geleverd.

Wil je ook eerlijke koffie en thee op jouw werk, neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar . Contactpersoon Gerda Kamperman.

 

Het afgelopen jaar steeg in Nederland de besteding per huishouden aan fairtrade producten met 3%, zo blijkt uit onderzoek van GfK.
Mede hierdoor steeg de fairtrade ontwikkelingspremie vanuit Nederland naar 6,9 miljoen euro. 

Inmiddels zijn er in Nederland ruim 2200 producten verkrijgbaar met het Fairtrade keurmerk die worden geproduceerd door 150 bedrijven. Deze bedrijven zijn verplicht om een ontwikkelingspremie te betalen aan de boerencoöperaties en plantages waar zij hun gecertificeerde ingrediënten en producten inkopen.

Boerenorganisaties en arbeiders beslissen zelf op democratische wijze hoe deze fairtrade premie wordt besteed. Het merendeel werd geïnvesteerd in gezondheidszorg, onderwijs, productiviteit en
kwaliteitsverbetering van
gewassen.

Voor meer details over de toename van fairtrade producten en het inzetten van de fairtrade premies, lees hier het Jaarverslag van de Stichting Max Havelaar.