Welkom bij

Wereldwinkel IJsselstein

De mooiste manier om iets goed te doen....

Een cactuskaars van gecertificeerde palmolie uit Indonesië. De kaarsen van palmolie worden gemaakt in een kleinschalig bedrijf op Oost-Java dat werkt onder fairtrade omstandigheden. De palmolie komt van de gecertificeerde plantages. Een product van Fair Trade Original.

Prijs per stuk: €  9,95 / € 10,75.

 

Fair Trade Original

De historie van Fair Trade Original gaat terug naar 1959, wanneer het Komitee Steun Onderontwikkelde Streken (S.O.S.) wordt opgericht. Aan de oprichting van het Komitee is een succesvolle inzamelingsactie voorafgegaan, om melkpoeder te sturen naar ondervoede kinderen op Sicilië.

In 1967 importeert de organisatie, onder het motto 'geen hulp maar handel', het eerste product: een houten beeldje uit Haïti.

In 1973 volgt de eerste eerlijk ingekochte koffie op de Nederlandse markt. De koffie, ingekocht in Guatemala, is de eerste in een groeiende reeks levensmiddelen die de organisatie importeert.

In de loop der jaren hebben de producten van Fair Trade Original hun plek veroverd op de schappen van onder andere supermarkten en Wereldwinkels en in de boodschappentas van de consument.

 

 

Gifts & living producten van het merk Fair Trade Original worden sinds 1 maart 2013 ontwikkeld, geïmporteerd en verkocht door FairForward.

Deze fairtrade organisatie is daarmee de exclusieve licentiehouder van het merk Fair Trade Original voor gifts & living producten. Voor Fair Trade Original betekent dit, dat zij de eigen bedrijfsactiviteiten helemaal richten op food.