Welkom bij

Wereldwinkel IJsselstein

Onze stagiaires vertellen

Nyah en Annabel, twee leerlingen van het Anna van Rijn College in Nieuwegein, liepen hun maatschappelijke stage bij de Wereldwinkel in IJsselstein. 

"Leerlingen van het Anna van Rijn College moeten minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen. Een MaS kan plaatsvinden binnen de school, in een maatschappelijke organisatie of bij een maatschappelijk project van een bedrijf zonder winstoogmerk. Zo kunnen jongeren tijdens hun schooltijd een bijdrage leveren aan de samenleving en vaardigheden leren voor het leven." Dat staat te lezen op de website www.movactor.nl

Nyah en Annabel schreven een stukje over hun ervaringen.

 

Nyah Fontijn, 2 HAVO-Atheneum  

Ik heb voor mijn MaS gekozen voor de Wereldwinkel IJsselstein omdat het mij een interessante winkel lijkt.
Want als je een product koopt bij de Wereldwinkel dan steun je boeren en producenten in arme landen. Die krijgen dan een eerlijke prijs voor hun product. Ik vond het heel leuk om artikelen te prijzen met een prijstang en mee te werken aan deze organisatie. Het maken van theerozen was ook erg leuk.

Ik heb er veel van geleerd, onder andere dat je hard moet werken en zelf de winkel netjes en schoon moet houden en niet alleen achter de toonbank staan tot er wordt afgerekend. Wat ik jammer genoeg nog niet mocht doen omdat ik 14 jaar ben. Wel heb ik cadeautjes mooi ingepakt. Soms was het wel rustig in de winkel. Toen mijn stage er op zat kreeg ik een reep Tony’s Chocolonely die ik eerst zelf mooi heb ingepakt.

Ik wil nog even snel iedereen bedanken die mij zo goed heeft begeleid en geholpen!

Kortom, zoek je nog een plekje voor de maatschappelijke stage? Ik kan de Wereldwinkel zeker aanraden! 

 

Annabel Hoogsteen, tweetalig 2 VWO  

Ik begon mijn stage op een dinsdag. Het was een redelijk rustige dag. Het is natuurlijk veel leuker als er mensen in de winkel komen. Als het dan sluitingstijd was moesten alle spullen van buiten weer naar binnen. Daarna moest het geld geteld worden. 

De andere dagen van mijn stage waren op zaterdag. Zaterdag is een veel leukere dag, er komen meer mensen in de winkel. Logisch natuurlijk want (bijna) iedereen is dan vrij. Mijn taken in de winkel waren: cadeautjes inpakken, mensen helpen en pakketjes maken. Het leukste om te doen vond ik iets inpakken. Nog een leuk lintje erbij en dan is het klaar om gegeven te worden. 

Mijn algemene indruk was goed. Het was leuk om dingen te weten te komen over alle producten in de winkel, en over het proces waarin alle producten van producent naar de winkel komen. Ik heb bewondering voor alle vrijwilligers van de Wereldwinkel.