Welkom bij

Wereldwinkel IJsselstein

Wereldwinkel IJsselstein is opgeheven

IJsselstein - De Wereldwinkel is verdwenen uit het centrum van IJsselstein. De verkoop vanuit de winkel is definitief gestopt.

De belangrijkste reden voor de opheffing is het teruglopen van de verkoop en het vrijwilligers bestand. Daarnaast is de verhuur van het pand waar de Wereldwinkel zit per 1 april door de eigenaar opgezegd.  De Wereldwinkel-vrijwilligers hebben sinds 1994 gewerkt vanuit een ideële achtergrond om arbeiders en boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs te betalen voor hun producten.

Wereldwinkel in IJsselstein

In IJsselstein startte de verkoop vanaf markten en in kerken. In 1999 betrok de Wereldwinkel een pand aan de Kasteellaan en na 12 jaar werd de stap gemaakt naar de binnenstad; de Kerkstaat. Daar hield de winkel moeilijk stand vanwege de hoge huurkosten en na een korte onderbreking werd de winkel geopend op de Vingerhoekhof, achter Kaatje, naast La Cosina. Trouwe klanten wisten de winkel te vinden, echter op deze route kwamen te weinig kopende passanten.

 

Fairtrade in de winkels

De laatste jaren heeft de commerciële handel zich steeds meer gerealiseerd dat het fairtrade-certificaat een sterk verkoopargument is. Het food-assortiment is in veel supermarkten verkrijgbaar. Hiermee is het doel voor een heel groot deel behaald en hebben de Wereldwinkels zichzelf min of meer overbodig gemaakt.