Welkom bij

Wereldwinkel IJsselstein

Porselein servies uit Sri Lanka

Het theeservies bestaat uit een theepot, theekommen, gebakbordjes en een klein bakje voor theezakjes. Het servies voor de maaltijd bestaat uit borden, kommen voor soep of toetje en grote schalen. Door de ronde vormen en koele kleuren heeft het servies een neutrale uitstraling. Het servies is gemaakt van porselein en komt uit Sri Lanka van een bedrijf waar de werknemers op de eerste plaats staan. Om het product zo goed en duurzaam mogelijk te maken krijgen de medewerkers een training hoe ze de materialen en energie zo optimaal mogelijk moeten gebruiken. Zo ontstaat er een minimale hoeveelheid afval en word de natuur zo min mogelijk belast. Na productie wordt het servies nauwkeurig geïnspecteerd, alle bordjes en bekers die niet aan de eisen voldoen worden verdeeld onder scholen en tempels. Zo gaat dus echt niets verloren.
 
Bij dit bedrijf vallen het vakmanschap en de goede werksfeer op. Een groot deel van de werknemers is vrouw en iedereen krijgt bijzonder goed betaald. Op de werkplek is er een goede samenwerking tussen mensen van verschillende achtergronden. Zo werken de Boeddhisten tijdens Christelijke feestdagen door en houden de Christenen de werkplek draaiende tijden Boeddhistische dagen. Kortom een mooi servies met een nog mooiere achtergrond.

Het servies in vier kleuren verkrijgbaar, wit, licht grijs, licht groen en licht taupe. Mix en Match uw servies bij elkaar.

Het servies is te bestellen in de winkel!